Virtuális pszichodráma-csoportok

Pszichodráma csoportterápia felnőtteknek és gyermekeknek

Könnyen előfordulhat, hogy Önnek nincs ideje arra, hogy a foglalkozások helyszínére utazgasson vagy odaszállítsa gyerekét? Nem alkalmas önnek a megszabott időpont? Nem találja eléggé hatékonynak a kezelést? Iratkozzon be a Pirézműhely virtuális pszichodráma-csoportjába és vegyen részt a foglalkozásainkon számítógépe előtt ülve, kellemes zene mellett, teát szürcsölve. Klinikai eredményeink semmivel sem rosszabbak, mint a hagyományosan tartott csoportterápiáké.

Szolgáltatásunk két célcsoport számára indul, az első a traumaterápiás kezelést preferálja, a második profilja az önismeret fejlesztése. Mindkét kategóriában van felnőtt- és gyerekcsoport.

  • Traumaterápia. Terapeutáink irodalmi segédanyagokat használva segítenek Önnek abban, hogy leküzdje valamely (talán nem is tudatosult) pszichés trauma utóhatásait, enyhítse szorongását, megszabadítsa nyomasztó álmaitól; másfelől.
  • Stresszoldás. Mindent elkövetünk azért, hogy Ön kezelni tudja a stresszes helyzeteket. Egyfelől segítünk a stresszhatások oldásában, enyhítésében, másfelől felkészítjük Önt arra, hogy eredményesen elkerülje a stresszel járó élethelyzeteket, vagy kikerülni mégsem tudja őket, megfelelő reakciókkal kivédje káros hatásukat.
  • Önismeret, személyiségfejlesztés.

Jelentkezés: Pszichoterápiás rendelő – tanácsadás Budapest

A pszichodráma-fogalmak jelentése

A Pallas Nagylexikon irodalmi műfajként határozza meg a pszichodrámát; ez az értelmezés elavultnak és felejtésre ítéltnek tekinthető:

Pszichodráma (gör.), monologszerü költemény, mely drámailag mozgalmas cselekményt jelenít meg, s a monodrámától és a magánjelenettől leginkább abban különbözik, hogy minden szinpadi díszlet nélkül kerül előadásra. Megalapítója Meerheimb Richard von, aki Grossenhainban született 1825 jan. 14. és 1872 óta mint ezredes Drezdában él. Fő műve: Psychodramenwelt (4. kiad., Berlin 1887). Ezenkivül irt még két kis füzetet a Reclam-féle vállalatban (Psychodramen); Hähnel összegyüjtve adott ki több P.-t; Psychodramat. Dichtungen (Bréma 1893); u. o. 1893 óta Psychodramenwelt címen folyóirat is jelent meg. V. ö. Bardewiek, Technik des Psychodrama (Bréma 1894).

A traumaterápia (a pszichoterápia részeként) legelső sorban a fent leírt jelenség, a pszichés trauma hatásainak enyhítését, kezelését, lehetőség szerint megszüntetését célozza a legkülönfélébb módszerekkel, illetve foglalkozik a trauma megelőzésével és/vagy azzal, hogy a pácienst felkészítse egy várhatóan kialakuló stresszes helyzetek és frusztrációk könnyebb átvészelésére.

Más, általában félreértésen alapuló, de formálisan és nyelvi értelemben logikus értelmezés:

traumaterápia = trauma okozása révén gyakorolt terápia, traumával való kezelés.

A pszichotrauma (pszichés vagy pszichikus trauma) az emberre ható, külső vagy belső eredetű pszichés túlhatások (sokk, stressz, tartós frusztráció) nyomán kialakuló lelki sérülés. A trauma túlterheli a normális szabályzó működéseket, és így a személyiségre jellemző összetartottság elvész, regresszió jelentkezhet, valamint kóros pszichés jelenségek alakulnak ki. A traumás állapotra jellemző a disszociatív hárítás, melynek során a tudat, a memória és az identitás, valamint a környezet észlelésének korábbi integrált funkciói bomlanak fel.


Weboldal Seo és Pszicho Blog

Honlap optimalizálás kulcsszavai a jobb Google-helyezésért: addiktológiai konzultáns és pszichológus Budapesten, pánikbetegség és agorafóbia gyógyítása, kognitív pszichológia és viselkedésterápia. Web seo: gyógyulás, egészség

“Virtuális pszichodráma-csoportok” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!