Organikus találatok, kreatív SEO PR

Honlap keresőoptimalizálás – helyezésjavítás

kreatív seo pr
Kreatív keresőoptimalizálás – Honlap-SEO

A komplex webtechnikai folyamat, a honlap-keresőoptimalizálás célja természetesen az, hogy a céloldal az organikus Google-találatok közt előresorolódjon, kulcsszavas helyezései javuljanak. Ilyen javítómunka folyik a Piréz Honlapműhely keretében is, elsődlegesen prémium linképítés és PR-cikk elhelyezés formájában. E célból a műhely vezetője számos blogot üzemeltet. Egy régebbi projektjéről az alábbiakban számol be.

Kreatív SEO-eljárások – releváns link és tartalom. PR

szakmai weboldalt és cikkgyűjtó portált  Egy régebbi blogomnak nem véletlenül adtam ezt a nevet: Komplex, organikus és kreatív SEO. Igaz, azelőtt másként hangzott, benne volt hogy linképítés meg keresőmarketing – de ezekkel a fogalmakkal más webhelyeimen alaposabban foglalkoztam, és ezért a keresőben is jobb pozíciókra tettek szert, ezért ott annál a weblapnál nem ambicionáltam a TOP helyezéseket. Persze azért azzal a kombinációval, hogy komplex, organikus, kreatív – az első helyre került a Google-listán, de ugyan ki az, aki erre a három szóra így keres rá, együtt, bokorban? Nagyjából senki.

Ennél valamivel jobb eredmény, hogy a top10 helyezés ezekkel a kombinációkkal is megvan, mind a hárommal külön-külön:

  • komplex keresőoptimalizálás célja
  • organikus találati helyezések javítása
  • kreatív honlap SEO optimalizálás

– de eléggé valószínű, hogy ilyesmire se igazán van rákeresés. Sem kereslet. Kínálat meg minek ez esetben?

Nemrégiben két fiatal webes szaki keresett meg, egyikük programozó, másikuk dizájner, mindenféle szolgáltatásokat akarnak nyújtani cégükkel – de egy SEO-szakértő is kellene, mert a keresőmarketing munkához nem értenek, meg idejük sincs rá. Megkérdezték, hogy nem-e.

Éppenséggel egyeztethetünk, válaszoltam. Aztán hosszú csend. Aztán jön az email: hogy hét mondjak valami árat, de csak elfogadott linkek után fizetnek.

Úristen, elfogadott link?!! Ezek azt hiszik, hogy a linképítés még olyan, mint 15 éve? Hogy az ember mást se tesz, csak esztelen tempóban regisztrálja a felhúzni kívánt szájtot az ingyenes katalógusokba – és ahol elfogadják, azért fizet a megbízó?

Én mondjuk már tizenöt éve se így dolgoztam, holott akkor még ez eredményt hozhatott – mert az ilyen munka hótt unalmas, soha nem tudnám ilyesmivel tölteni napjaim.

Megírtam a két tájékozatlan ifjoncnak, hogy én kizárólag saját weboldalaimra támaszkodva dolgozom és kreatív munkát végzek. Minden projekthez külön rendszert építek új tematikus bázisoldalakból, új tematikus blogokból – ezekben a tuning alatt rendszeresen posztolok, PR-cikk elhelyezéssel végzek kreatív, tartalmi alapú linképítést. Továbbá már meglévő 110 saját blogom (vagy más css rendszerem) és 24 év alatt felépített, ezres nagyságrenddel mérhető statikus weboldalból álló internetes rendszerem felhasználásával végzem a keresőoptimalizálást. Releváns kontextust teremtek minden egyes backlinknek.

Másodlagos weboldal optimalizálás, meta- SEO

A munka közben magukat a bázisoldalakat, bázisblogokat és a munkába bevont más portálokat is külön-külön optimalizálom a projekt kulcsszavaival, előzetesen rájuk lényegítve a céloldal tartalmi jellegzetességeit, aztán rájuk mindre külön is építek a projektben linkeket. De még a harmadik mélyszinten is végzek munkát: a linket küldő oldalakra linket küldő oldalakat is optimalizálom és meghivatkozom. Ezt hívom én így: meta-SEO.

Az én hiperhivatkozásainak nem a száma a legbeszédesebb, hanem az értéke, ereje, minősége, relevanciája. 50 értékes, releváns backlink többet mozdít a szájton, mint 5000 gyenge és/vagy a témába nem vágó oldalról küldött, részben spamlink.

Ez egy nagyon összetett, 20 év alatt kikísérletezett optimalizációs módszer. Valóban komplex, mert sokrétű, egymással összefüggő eljárástípusból áll. Valóban organikus, mert a rendszert egészében kell látni, és feltétel, hogy a támogatott honlap és támogató linkprofil egymással szerves egészet alkosson. És valóban kreatív, mert jelentős részben szövegírásra, releváns tartalom megalkotására épül. Ezzel a releváns tartalommal történik az optimalizáció, lényegében a teljes keresőmarketing-mechanizmus, amiért is az ilyen munka akár tartalommarketing módszernek is nevezhető.

Ajánlom még:

Szólj hozzá!