Infrapanelek. Teraszfűtés. Mobilklíma

Terasz fedés, üvegezés, beépítés. Mobil hűtés

terasz építés - mobil hűtés

Aki ült már nyári napsütésben üveg terasztető alatt, ismeri a perzselő hőséget. Ha a külső tér nemcsak fedett, hanem körbeépített, akkor még a szél sem jár, a nagy üvegtáblák beengedik az erős napfényt, de a keletkezett hőt foglyul ejtik. Az ilyen teraszon áldás egy párásító mobil léghűtő (képünkön jobbra fent) felállítása.

Ám a terasztulajdonos nemcsak nyáron hozza ki raktárából az ipari mobilklíma berendezést, hanem télen a fűtőrendszert is ki kell építenie. Merthogy nagy hidegek idején éppenhogy fűtésről kell gondoskodnia. És ennek melegét se fújhatja el a szél. Hogy mi a legjobb megoldás? Nyilván az infrapaneles teraszfűtés.

Mi az infrapanel? Miben új az infrafűtés?

infrapanelekAz infrapanelek olyan elektromos fűtőtestek, amelyek infravörös sugárzás révén melegítik a látómezejükbe kerülő objektumokat, ideértve a mennyezetet, a padlót és a falakat, valamint a berendezési tárgyakat. Fizikai objektumnak minősül az emberi test, így azt is közvetlenül melegíti.

A leglényegesebb különbség a tradicionális fűtési technológia és az innovatív infrafűtés között, hogy az előbbi konvekció révén adja át a hőenergiát környezetének, vagyis egy hagyományos központi fűtésű radiátor vagy gázkonvektor a cirkuláló levegőt melegíti fel és csak ez a meleg levegő melegíti tovább a tárgyakat. Az emberi testet direkt módon nem melegíti, csupán csökkenti hőveszteségét, ezért érzünk 22-23 foknál kellemes meleget, mert bőrünk ezzel a melegebb levegővel érintkezik, és így kevés hőt veszít a bőrfelületen keresztül.

Az infrapaneles fűtés legfőbb előnyei

Ezzel szemben az infrasugárzás közvetlenül hat testünk felületére, belehatol ruhánkba és a szabad bőrfelületbe, így közvetlenül felmelegíti azokat a felületeket, amelyeket sugara ér. Eközben a levegő sokkal kisebb mértékben vonja el a hőenergiát és mondjuk 17-18 fokos léghőmérséklet mellett az infrasugárzó panel zónájában ugyanazt érezzük, mint a hagyományos fűtésnél 21-22 Celsius foknál. Emiatt az infrapanel fűtés energiatakarékosabb. További előny a költséghatékonyság szempontjából, hogy az infratermékek által sugárzott hő nem szökik ki a nyílászárókon, így pénzt, energiát és hőt takarít meg alkalmazója számára.

A költséghatékony infrapanelek felhasználási területe igen széles az ipartól a templomfűrésen át a háztartásokig.

Teraszfűtés infrasugárzókkal kültéren

A fűtőpanelek külterek esetében is hatékonyan működnek. Például egy vendéglő terasz helyiségét kiválóan felfűti néhány sötétsugárzó. Ez esetben is működési mechanizmusuk a kulcs, mert bármilyen hagyományos fűtőtest a levegőt melegítené fel, amely felszáll, a közelében tartózkodó emberek pedig dideregnek. Ellentétben az infra panelekkel, amelyek melege közvetlenül éri az alatta tartózkodókat és még szeles időben is hatásos, míg egy fatüzelésű vagy gázfűtésű kandalló összes melege kiszállna a kéményen, illetve elvinnék a légáramlatok.

Budapesten egyre több helyen alkalmaznak infravörös teraszfűtő berendezéseket abból a célból, hogy a vendégeket hidegebb évszakokban is oda csalogassak. A kültéri teraszfűtés infra sugárzókkal a kávézók, sörözők tulajdonosai számára közvetlen anyagi hasznot hoz. A havi villanyszámla ugyan nem alacsony, de garantáltan megéri a webáruházakban megvásárolható infrared heating termékeket beszereltetni szakemberrel. A beruházás az első fűtési szezonban megtérül pl. egy mobil télikert esetében.

Beépített terasz, télikert fűtése

Tipikus eset, hogy az üveg-műanyag elemekkel beépített teraszon, de leginkább a háztól távolabb épített télikertben az elektromos, egyéni fűtőberendezések beépítése a hatékony megoldás. Az üvegezett helyiségek villanyfűtési megoldásai közül az úgynevezett Split klíma lehet hatékony. Ennek előnye, hogy a meleg levegő befújásával gyorsan felmelegíthető a beépített terasz, a nyári melegben pedig légkondicionálóként lehűti a helyiséget. Az ilyen klímaberendezés stacionárius és mobil kivitelben is beszerezhető.

A rendszer hátránya, hogy 0 fok alatt kevéssé hatékony, és mínusz 5 fok alatt már nem is használható. Ezért télre infrapanel, nyárra mobilhűtő a gazdaságosabb. Bővebben:

Honlap-SEO: céges weboldalak optimalizálása

Piréz honlap-műhelyünk 2022 nyarán az infraprojekt lezárása után indított három keresőmarketing programja a budapesti teraszokat, az ipari hűtés mobil készülékeit és a hordozható számítógépeket célozza. A céges honlapokat és webáruházakat prémium linképítés módszerével támogatjuk. A pozíciójavítás céljára PR-cikkeket használunk.

2022 őszén újraindult a linképítés az

  • Infrafűtés vélemények. Infrapanel fűtés hátrányai, előnyei

témában. Napirenden maradt a télikert fűtése. is, amelyre újabb honlap Seo-projekt irányul.