Párkapcsolati pszichodráma csoport

párkapcsolat pszichoterápia
Tárd fel problémáidat a pszichológus előtt!

Pszichoterápiás céllal virtuális pszichodráma önismereti csoport indul Budapesten a személyes és párkapcsolati nehézségekkel küzdő hölgyek és urak számára. A csoportba kizárólag felnőtt nők és férfiak jelentkezését várjuk, olyanokét, akik betöltötték 18. életévüket. Azo jelentkezzenek, akik számára legalább 10 éve nehézséget okoz egy új párkapcsolat kialakítása,
illetve legalább 5 éve félnek elköteleződni egy új párkapcsolatban, továbbá jelenlegi kapcsolatukban szexuális és főleg aszexuális problémával küzdenek. Jelentkezzenek azok is budapesti rendelőnkben, akik egy felbomlott párkapcsolat után válságba jutottak, a jelenlegi párjuk mellett magányosnak érzik magukat és ezért szeretnék rejtett vágyaikat kiélni, illetve akik az alá- és fölérendeltséget jobbnak gondolják az egyenrangú párkapcsolatnál.

  • A csoport indulásának ideje: csütör- és vasárnaponként
  • A pszichoterápiás csoportfoglalkozások időtartama és ára: 168óra/fő/hét/forint
  • A csoportüléseket havonta egy szombaton 10 órás blokkokban 9,30 és 18 óra között tartjuk.
  • Módszer: francia pszichodráma-játék és kognitív viselkedésterápia
  • A csoportot vezetik: Dr. Kállay O. Béla (Balatonberény, mentőállomás), Alverd Yollaka phil. PhD (Haajaiskylä, Eastern Finland).

Gyógyászat: fő a bizalom és a diszkréció

A pszichodráma-csoportok egyik sajátossága a válaszható anonimitás. A tapasztalat azt mutatja, hogy a segítséget kérő szorongásos fiatal felnőttek őszintébbek, nyíltabbak, ha olyan fajta ismeretlenségbe burkolózhatnak, mint amilyent az internet vagy a rejtett profillal igénybe vett Facebook is biztosít számukra. A csoportfoglalkozásokon arcukat és teljes lényüket is szívesebben vállalják, ha vezetéknevüket nem kell elárulniuk a közösség tagjai előtt. Cserébe orvosaink is álnéven mutatkoznak be.

Pár híján mindenki elhozhatja az alteregóját, tekintettel arra, hogy Budapesten számos kiváló szakember foglalkozik e kérdéssel, egyetemi szintű kutatás és klinikai alkalmazás zajlik. Sikeresebbek a kis magánrendelők, ahol szakképzett, de tudományos babérokra nem pályázó pszichoterapeuták kis számú pácienssel végeznek családpolitikai szempontból is hasznos munkát.

Egy 2022-ben végzett új felmérés szerint a magyar lakosság 17-20 %-a küzd valamilyen szorongásos zavarral, például folyamatos nyugtalansággal, generalizált szorongással, félelemérzettel, pánikbetegséggel, amely az esetek többségében valamilyen testi tünettel, álmatlansággal, gyakori fej- és gyomorfájással párosul. A háttérben sokféle tényező állhat, de olykor érdemes alaposabban megvizsgálni az egyén családi kapcsolatait.

“Párkapcsolati pszichodráma csoport” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. A fenti bejegyzés reklámnak minősült, így töröltem.

    Ha Ön saját vállalkozását, tevékenységét, kiadványát, internetes oldalát kívánja reklámozni blogomban, vagy azt szeretné, hogy saját oldala kedvezőbb helyre kerüljön a Google találati listán, akkor keressen levélben: ungparty[kukac]gmail[pont]com

    Válasz

Szólj hozzá!